Home

Servicii consulare

Programul de lucru cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei României este: 

 

Luni - Joi între orele 9.00 - 13.00 și 14.00 - 16.00 

Vineri între orele 8.30 - 12.30

Serviciile consulare, cu excepția procurilor de pensie și certificatelor de viață se vor efectua numai pe baza unei programări anterioare prin www.econsulat.ro (acte notariale, înscrieri certificate de stare civilă, altele) sau prin email: ottawa.consul@mae.ro și telefon: 613 789 9711 (pentru pașapoarte, vize, altele).

Serviciile de care puteţi beneficia la secția consulară din cadrul Ambasadei:

  • notariale:  autentificări ( procuri, declaraţii), legalizări şi suprelegalizări;
  • procurare de acte judiciare sau extrajudiciare din ţară;
  • eliberarea documentelor de călătorie
  • obţinerea duplicatelor actelor de stare civilă (certificate de naştere, căsătorie sau deces) emise de autoritățile române;
  • înscrierea actelor de stare civilă emise de autoritățile canadiene;
  • acordarea de asistenţă pentru redobândirea/renunţarea la cetăţenia română.

Vize pentru cetateni romani care calatoresc in strainatate: http://mae.ro/node/1422

Viza romana pentru cetatenii straini: http://mae.ro/node/26966

Ghișeul consular online

Începând cu luna iulie 2016 a fost pus în funcțiune portalul www.econsulat.ro, prin intermediul căruia cetățenii pot transmite cereri de servicii consulare online, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul oficiului consular. Cererile vor fi preluate, spre rezolvare, de către oficiul consular corespunzător, ulterior urmând să aibă loc deplasarea la oficiul consular, pentru finalizare.

Portalul www.econsulat.ro este operațional pentru solicitanții tuturor circumscripțiilor consulare de pe teritoriul Canadei: Ambasada României la Ottawa-Secția consulară, Consulatul General al României la Vancouver, Consulatul General al României din Montreal și  Consulatul General al României la Toronto.

Solicitanții care doresc ca cererile lor să fie preluate de Secția consulară a Ambasadei României din Ottawa, vor trebui să bifeze, la rubrica domiciliu/rezidență, fie Ontario-Ottawa, fie Quebec-Gatineau, după caz. 

 

Cetățenii români care doresc să obțină mai multe informații de natură consulară pot accesa portalul www.informatiiconsulare.ro, care pune la dispoziție informații despre toată gama de servicii oferite de Consulatele României. De la adresa www.informatiiconsulare.ro este totodată posibilă accesarea directă a portalului www.econsulat.ro pentru demararea procedurilor consulare propriu-zise.

Cele două portaluri informatice sunt componente ale unei platforme integrate, E-Cons, lansate sub deviza  „Consulatul mai aproape de casa ta”.

 

 

Gala Asociației Inginerilor Români din Canada

28.10.2019

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Toronto, însărcinatul cu afaceri, Bogdan Mănoiu, a participat la cea de-a 14-a Gală a Asociației Inginerilor Români din …

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…