Canada

Condiţii de călătorie

Condiţii de călătorie

Începând cu data de 1 decembrie 2017 cetățenii români beneficiaza de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri), pe baza unui pașaport românesc simplu electronic (cu date biometrice) valabil minimum 6 luni. La intrarea în Canada, este posibil ca ofițerul poliției de frontier să menționeze în pașaport o anumita perioadă.

Ca toate celelalte persoane scutite de vize de intrare în Canada, cetățenii români care intenționează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru ședere sau tranzit, trebuie să obțină în prealabil o Autorizație de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA).

Atenție: eTA nu garantează intrarea în Canada. Daca există îndoieli cu privire la scopul călătoriei, vi se poate refuza intrarea în Canada, sau chiar îmbarcarea pe cursele aeriene spre Canada. Trebuie să convingeţi ofiţerul de poliție de frontieră că îndepliniți toate condițiile pentru intrarea în Canada (detalii la https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada/eta/after-apply-next-steps.html#basic :www.canada.ca/eTA-Romania)

Autorizația de călătorie electronică eTA se obține doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Autorizația electronică de călătorie are o valabilitate de 5 ani (sa, după caz, până la expirarea pșaportului). Cetățenii români care intenționează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră / feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazierătrebuie să dețină doar un pașaport simplu electronic (cu date biometrice) valabil, fără a mai fi necesară obținerea eTA.

Cetățenii români, posesori de pașapoarte simple neelectronice sau de temporare au nevoie, pentru a călători sau tranzita în/prin  Canada de viză de tranzit aeroportuar sau viza de scurta sedere.

Cetățenii români care intenționează să urmeze în Canada studii cu durata de peste 6 luni sau să muncească, indiferent de durată, trebuie să obțină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Solicitarea azilului în Canada, fără dovada că viața vă este pusă în pericol ori că sunteți supus la torturi, tratamente inumane sau degradante, va fi considerată neîntemeiată de către autoritățile canadiene. Într-o asemenea situație, există riscul să vi se solicite părăsirea imediată a teritoriului Canadei sau să fiți îndepărtat forțat de pe teritoriul Canadei.

Mai multe informații referitoare la condițiile de călătorie în Canada se pot găsi accesând următoarele link-uri:

www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/2017/11/important_informationforbulgarianandromaniancitizenstravellingto.html;

www.Canada.ca/eTA-Romania

 

Gala Asociației Inginerilor Români din Canada

28.10.2019

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Toronto, însărcinatul cu afaceri, Bogdan Mănoiu, a participat la cea de-a 14-a Gală a Asociației Inginerilor Români din …

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…