Actualitatea ambasadei

Vizita la ambasadă a copiilor de la Şcoala Junimea Română din Montreal

La data de 19 mai 2013, la sediul ambasadei României la Ottawa, a avut loc cea de-a treia ediţie a vizitei elevilor care frecventează cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească ale Şcolii Junimea Română din Montreal.

Participanţii la manifestare au avut ocazia să discute cu însărcinatul cu afaceri a.i., precum şi cu personalul ambasadei şi să se familiarizeze cu modul în care se desfăşoară activitatea într-o misiune diplomatică. Delegaţia Uniunii Europene la Ottawa a fost reprezentată la eveniment, ofiţerul de presă al acesteia făcând o scurtă trecere în revistă a misiunii UE în Canada şi a relaţiilor de colaborare dintre ambasadele europene.
De asemenea, prin alocuţiunea rostită, coordonatoarea şcolii a mulţumit ambasadei pentru mesajele de susţinere transmise pe parcursul întregului an şi şi-a exprimat interesul pentru participarea elevilor şi la alte activităţi comune.

La finalul vizitei, grupul de copii a susţinut un scurt spectacol de muzică şi poezie românească, iar ambasada a oferit atât copiilor, cât şi profesorilor, materiale promoţionale utile în susţinerea activităţii şcolii.
 

Informaţii de background

Şcoala Junimea Română din Montreal a fost înfiinţată în ianuarie 2010 şi oferă membrilor comunităţii româneşti o gamă largă de cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească, dar şi de matematică, engleză, franceză etc. (www.junimeamontreal.org).

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

30.08.2019

Având în vedere modificările recente ale legislației electorale române, în special prevederile art.II, punctul 3 din Legea 148/2019, Ambasada…

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …