Actualitatea ambasadei

Vizita la ambasadă a copiilor de la Şcoala Junimea Română din Montreal

La data de 19 mai 2013, la sediul ambasadei României la Ottawa, a avut loc cea de-a treia ediţie a vizitei elevilor care frecventează cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească ale Şcolii Junimea Română din Montreal.

Participanţii la manifestare au avut ocazia să discute cu însărcinatul cu afaceri a.i., precum şi cu personalul ambasadei şi să se familiarizeze cu modul în care se desfăşoară activitatea într-o misiune diplomatică. Delegaţia Uniunii Europene la Ottawa a fost reprezentată la eveniment, ofiţerul de presă al acesteia făcând o scurtă trecere în revistă a misiunii UE în Canada şi a relaţiilor de colaborare dintre ambasadele europene.
De asemenea, prin alocuţiunea rostită, coordonatoarea şcolii a mulţumit ambasadei pentru mesajele de susţinere transmise pe parcursul întregului an şi şi-a exprimat interesul pentru participarea elevilor şi la alte activităţi comune.

La finalul vizitei, grupul de copii a susţinut un scurt spectacol de muzică şi poezie românească, iar ambasada a oferit atât copiilor, cât şi profesorilor, materiale promoţionale utile în susţinerea activităţii şcolii.
 

Informaţii de background

Şcoala Junimea Română din Montreal a fost înfiinţată în ianuarie 2010 şi oferă membrilor comunităţii româneşti o gamă largă de cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească, dar şi de matematică, engleză, franceză etc. (www.junimeamontreal.org).

Lansarea „Ghidului alegătorului român în străinătate” în contextul alegerilor europarlamentare

19.04.2019

În contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc la data de 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din…

Anunt important - Program de lucru cu publicul 26 aprilie - 22 mai 2019

17.04.2019

Vă informăm că în perioada 26 aprilie – 22 mai 2019, Secția Consulară va funcționa în regim de permanență, cu preluarea solicitărilor de…

Organizarea Programului de Tabere „ARC” 2019

15.04.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului organizează cea de-a XI-a ediție a Programului de …