Actualitatea ambasadei

Întâlnire a Grupului parlamentar de prietenie Canada-România cu membri ai comunităţii româneşti

La invitaţia Ambasadei României, la data de 2 aprilie 2012, a avut loc o întâlnire a Grupului parlamentar de prietenie Canada-Romania cu membri ai comunităţilor româneşti de pe spaţiul canadian, găzduită de legislativul federal din Ottawa.

Programul manifestării a fost prezentat de şefa Protocolului de la Parlament, Elizabeth Rody. Au participat ministrul de stat Ted Menzies, membrii Grupului parlamentar de prietenie, deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai mass-media locale, lideri ai asociaţiillor comunitare din Ottawa-Gatineau, Kitchener, Quebec City, Montreal, Monteregie, personalităţi ai mediului academic şi din domeniul cercetării.

Din partea Grupului de prietenie s-au adresat audienţei vicepreşedintele şi preşedintele acestuia, deputaţii Lois Brown (secretar parlamentar pentru Cooperare Internaţională) şi Corneliu Chisu. Ei au subliniat rolul acestui Grup pentru dezvoltarea cooperării dintre România şi Canada, atât în domeniul parlamentar, cât şi în alte arii de interes, exprimându-şi deschiderea pentru colaborarea cu asociaţiile româneşti şi pentru sprijinirea proiectelor  acestora.

La rândul său, doamna Ambasador Elena Ştefoi a rostit o scurtă alocuţiune, marcând contribuţia deosebită a asociaţiilor comunitare româneşti la consolidarea relaţiilor bilaterale, precum şi modelul de succes reprezentat de integrarea în societatea canadiană a cetăţenilor de origine română.

In numele românilor canadieni a luat cuvântul doamna Ileana Constantinescu, reprezentanta Asociaţiei Românilor din Ottawa-Gatineau. La finalul manifestării, ministrul Menzies a felicitat organizatorii şi a subliniat importanţa acestei iniţiative care consolidează dialogul şi încurajează implicarea comunitară. 

 

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

30.08.2019

Având în vedere modificările recente ale legislației electorale române, în special prevederile art.II, punctul 3 din Legea 148/2019, Ambasada…

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…