Actualitatea ambasadei

Întâlnire a Grupului parlamentar de prietenie Canada-România cu membri ai comunităţii româneşti

La invitaţia Ambasadei României, la data de 2 aprilie 2012, a avut loc o întâlnire a Grupului parlamentar de prietenie Canada-Romania cu membri ai comunităţilor româneşti de pe spaţiul canadian, găzduită de legislativul federal din Ottawa.

Programul manifestării a fost prezentat de şefa Protocolului de la Parlament, Elizabeth Rody. Au participat ministrul de stat Ted Menzies, membrii Grupului parlamentar de prietenie, deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai mass-media locale, lideri ai asociaţiillor comunitare din Ottawa-Gatineau, Kitchener, Quebec City, Montreal, Monteregie, personalităţi ai mediului academic şi din domeniul cercetării.

Din partea Grupului de prietenie s-au adresat audienţei vicepreşedintele şi preşedintele acestuia, deputaţii Lois Brown (secretar parlamentar pentru Cooperare Internaţională) şi Corneliu Chisu. Ei au subliniat rolul acestui Grup pentru dezvoltarea cooperării dintre România şi Canada, atât în domeniul parlamentar, cât şi în alte arii de interes, exprimându-şi deschiderea pentru colaborarea cu asociaţiile româneşti şi pentru sprijinirea proiectelor  acestora.

La rândul său, doamna Ambasador Elena Ştefoi a rostit o scurtă alocuţiune, marcând contribuţia deosebită a asociaţiilor comunitare româneşti la consolidarea relaţiilor bilaterale, precum şi modelul de succes reprezentat de integrarea în societatea canadiană a cetăţenilor de origine română.

In numele românilor canadieni a luat cuvântul doamna Ileana Constantinescu, reprezentanta Asociaţiei Românilor din Ottawa-Gatineau. La finalul manifestării, ministrul Menzies a felicitat organizatorii şi a subliniat importanţa acestei iniţiative care consolidează dialogul şi încurajează implicarea comunitară. 

 

Lansarea „Ghidului alegătorului român în străinătate” în contextul alegerilor europarlamentare

19.04.2019

În contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc la data de 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din…

Anunt important - Program de lucru cu publicul 26 aprilie - 22 mai 2019

17.04.2019

Vă informăm că în perioada 26 aprilie – 22 mai 2019, Secția Consulară va funcționa în regim de permanență, cu preluarea solicitărilor de…

Organizarea Programului de Tabere „ARC” 2019

15.04.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului organizează cea de-a XI-a ediție a Programului de …