Actualitatea ambasadei

Organizarea proiectului propriu MRP Itinerar pentru Jurnaliști Români de Pretutindeni, 17 martie – 20 martie 2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni al României (MRP) organizează o nouă ediție a Itinerarului pentru Jurnaliști Români de Pretutindeni în perioada 17 - 20 martie 2019 (sosire în București pe 17 martie 2019 și plecare pe 20 martie 2019).

 

Programul proiectului va cuprinde ateliere de lucru și schimb de bune practici la instituții mass-media din România (SRTV, Agerpres, SRR), cu sesiuni de dezbatere pe următoarele teme: 


• dezvoltarea unor platforme de relaționare cu teme privind situația presei din diaspora;
• mass-media de expresie românească din afara granițelor; 
• oportunitățile de cooperare între mass-media din afara României și cea din țară; 
• combaterea știrilor false și a dezinformării, inclusiv modul de percepere a știrilor false, gradul de conștientizare a acestora de către public și încrederea în mass-media.

Programul va cuprinde și participarea la „Reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor pentru diaspora”, care va facilita un schimb de bune practici între liderii europeni din țările cu diasporă numeroasă și experți din domeniul diasporei. Evenimentul va avea loc în data de 18 martie 2019, la sediul Parlamentului României.

MRP asigură transportul internațional al participanților și toate celelalte cheltuieli organizatorice (masă, cazare în regim single, transport intern).

Persoanele interesate să participe trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:


1. să fie cetățeni români sau etnici români;
2. să trimită, în formă scanată, un curriculum vitae, declarația de apartenență la identitatea culturală română, confirmarea de participare și declarația cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, completate și semnate, la adresa de e-mail ottawa@mae.ro

3. să se acrediteze la link-ul https://accreditation.romania2019.eu/ pentru evenimentul Informal reunion with ministers responsible for Diaspora policy, 17-18 martie 2019. În vederea acreditării, participanții se pot consulta cu ofițerul de acreditare Marian Văduva, e-mail marian.vaduva@mprp.gov.ro, tel. (0040) 747 193 492.

 

Selecția participanților va fi efectuată de către MRP. 

Termenul de transmitere la Ambasadă a celor 4 documente de la punctul 2 (urriculum vitae, declarația de apartenență la identitatea culturală română, confirmarea de participare și declarația cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal) este 22 februarie 2019. 

Pentru Canada, MRP a alocat un loc pentru participarea la Itinerarul pentru Jurnaliști Români de Pretutindeni.  

 

 

 

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

30.08.2019

Având în vedere modificările recente ale legislației electorale române, în special prevederile art.II, punctul 3 din Legea 148/2019, Ambasada…

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …