Actualitatea ambasadei

Înmânarea unor distincții conferite de către Președintele României

În data de 7 decembrie, însărcinatul cu afaceri a.i. al României în Canada, Bogdan Mănoiu, a înmânat, în cadrul unei ceremonii organizate la Consulatul General al României la Toronto, distincțiile conferite de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, unor membri marcanți, persoane fizice și entități juridice, ai comunității de cadre didactice care predau limba română în regiunea metropolitană Toronto.

Astfel, în semn de recunoaștere pentru activitatea neobosită în serviciul păstrării identității culturale și lingvistice naționale în rândul comunității românești din regiunea metropolitană Toronto, doamna profesor Minodora Grigorescu a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea Culturii”, iar școala din Milne Valley, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria E „Patrimoniul cultural național”. Reamintim că și doamnei profesor Livia Popa, care activează tot în zona metropolitană Toronto, i-a fost acordat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea Culturii”, toate cele trei distincții fiind conferite de șeful statului român cu prilejul Zilei Limbii Române, în baza Decretelor corespunzătoare din 28 august 218. Doamna profesor Popa, participant la ceremonia de la Consulatul General al României la Toronto, a primit ordinul care îi era destinat în cadrul unei festivități organizate la Palatul Cotroceni în 30 august.

Toate cele trei distincții constituie expresia de apreciere din partea statului român pentru munca neobosită depusă de-a lungul anilor de doamna profesor Minodora Grigorescu și doamna profesor Livia Popa, precum și de către întreg colectivul de cadre didactice de la școala românească din Milne Valley, pentru formarea intelectuală a generațiilor de copii și adolescenți din comunitățile românești și dezvoltarea atașamentului acestora față de limba română, tradițiile și cultura națiunii din care fac parte.

În cuvântul său, șeful misiunii diplomatice de la Ottawa a remarcat că „Ați fost ambițioși și ați urmărit cu tenacitate obiectivul de a oferi familiilor de români accesul la educație în limba română. Ați reușit să le oferiți copiilor șansa să devină parte a națiunii române și, în același timp, să-i pregătiți pentru viață în societatea canadiană de adopție. Prin munca dumneavoastră, plămădiți și de aici viitorul națiunii noastre”.    

Adresăm și pe această cale calde mulțumiri conducerii și colegilor de la Consulatul General al României la Toronto pentru întreaga disponibilitate și sprijinul acordat în contextul pregătirii și desfășurării ceremoniei de înmânare a distincțiilor conferite de Președintele României.      

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

30.08.2019

Având în vedere modificările recente ale legislației electorale române, în special prevederile art.II, punctul 3 din Legea 148/2019, Ambasada…

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…