Actualitatea ambasadei

Vernisarea la Ottawa a expoziției de fotografie ''România: Evoluţie''

Comunicat de presă

 

Vernisarea la Ottawa a expoziției de fotografie ''România: Evoluţie'',

realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri

 

Miercuri, 28 noiembrie 2018, în cadrul recepţiei oferite de Ambasada României în Canada cu prilejul Zilei Naționale, a fost vernisată expoziţia fotografică România: Evoluţie, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Expoziția, care cuprinde un montaj impresionant de fotografii realizate de agenția națională de presă, precum și rezultate din cooperarea AGERPRES cu Associated Press, reflectă aspecte reprezentative ale vieții politice, economice, științifice, cultural-artistice și sportive românești din ultimii 100 de ani.

La manifestare au participat peste 200 de invitaţi, printre care s-au aflat ministrul apărării naționale, Harjit Singh Sajjan, membri ai Camerei Comunelor din Parlamentul Canadei, înalți funcționari din Ministerul Afacerilor Externe, şefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Ottawa, reprezentanţi ai mediilor locale universitar, economic, cultural, precum și membri ai comunităţii româneşti din Ottawa și Montreal, reprezentanți ai clerului ortodox, presa de nivel central.

Bogdan Mănoiu, însărcinat cu afaceri a.i, a evidenţiat semnificația zilei de 1 Decembrie, ca Zi Naţională a României și, în mod particular anul acesta, ca aniversare a Centenarului Marii Uniri, relevând faptul că „România și românii onorează memoria celor care au acționat, mulți dintre ei cu prețul vieții, pentru realizarea acestui ideal identitar și politic major, ca expresie clară a năzuinței tuturor românilor de a trăi în libertate, unitate și demnitate națională”. În cuvântul său, șeful misiunii diplomatice a României la Ottawa a făcut referire la stadiul excelent al relațiilor bilaterale, remarcând existența premiselor favorabile pentru dezvoltarea pe termen scurt a cooperării dintre România și Canada pe multiple planuri.

Pe durata recepției, invitații au putut viziona filmul documentar Marea Unire – România, la 100 de ani, realizat de Agenția Națională de Presă AGERPRES și pus la dispoziția Ambasadei prin amabilitatea conducerii acestei instituții.

Evenimentul a avut loc la Clubul Rideau, un prestigios loc de întâlnire pentru lumea politică, economică și culturală din capitala canadiană, sediu al instituțiilor de nivel federal.

 

Lansarea „Ghidului alegătorului român în străinătate” în contextul alegerilor europarlamentare

19.04.2019

În contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc la data de 26 mai 2019, Ministerul Afacerilor Externe lansează „Ghidul alegătorului român din…

Anunt important - Program de lucru cu publicul 26 aprilie - 22 mai 2019

17.04.2019

Vă informăm că în perioada 26 aprilie – 22 mai 2019, Secția Consulară va funcționa în regim de permanență, cu preluarea solicitărilor de…

Organizarea Programului de Tabere „ARC” 2019

15.04.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului organizează cea de-a XI-a ediție a Programului de …