Actualitatea ambasadei

Vernisarea la Ottawa a expoziției de fotografie ''România: Evoluţie''

Comunicat de presă

 

Vernisarea la Ottawa a expoziției de fotografie ''România: Evoluţie'',

realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri

 

Miercuri, 28 noiembrie 2018, în cadrul recepţiei oferite de Ambasada României în Canada cu prilejul Zilei Naționale, a fost vernisată expoziţia fotografică România: Evoluţie, realizată de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Expoziția, care cuprinde un montaj impresionant de fotografii realizate de agenția națională de presă, precum și rezultate din cooperarea AGERPRES cu Associated Press, reflectă aspecte reprezentative ale vieții politice, economice, științifice, cultural-artistice și sportive românești din ultimii 100 de ani.

La manifestare au participat peste 200 de invitaţi, printre care s-au aflat ministrul apărării naționale, Harjit Singh Sajjan, membri ai Camerei Comunelor din Parlamentul Canadei, înalți funcționari din Ministerul Afacerilor Externe, şefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Ottawa, reprezentanţi ai mediilor locale universitar, economic, cultural, precum și membri ai comunităţii româneşti din Ottawa și Montreal, reprezentanți ai clerului ortodox, presa de nivel central.

Bogdan Mănoiu, însărcinat cu afaceri a.i, a evidenţiat semnificația zilei de 1 Decembrie, ca Zi Naţională a României și, în mod particular anul acesta, ca aniversare a Centenarului Marii Uniri, relevând faptul că „România și românii onorează memoria celor care au acționat, mulți dintre ei cu prețul vieții, pentru realizarea acestui ideal identitar și politic major, ca expresie clară a năzuinței tuturor românilor de a trăi în libertate, unitate și demnitate națională”. În cuvântul său, șeful misiunii diplomatice a României la Ottawa a făcut referire la stadiul excelent al relațiilor bilaterale, remarcând existența premiselor favorabile pentru dezvoltarea pe termen scurt a cooperării dintre România și Canada pe multiple planuri.

Pe durata recepției, invitații au putut viziona filmul documentar Marea Unire – România, la 100 de ani, realizat de Agenția Națională de Presă AGERPRES și pus la dispoziția Ambasadei prin amabilitatea conducerii acestei instituții.

Evenimentul a avut loc la Clubul Rideau, un prestigios loc de întâlnire pentru lumea politică, economică și culturală din capitala canadiană, sediu al instituțiilor de nivel federal.

 

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

10.10.2019

GHIDUL ALEGĂTORULUI ROMÂN DIN STRĂINĂTATE ALEGERILE PENTRU PREȘEDINTELE ROMÂNIEI DIN ANUL 2019 - Material informativ- …

ANUNT - Alegeri pentru Președintele României 2019

17.09.2019

Actele de identitate, valabile în ziua votării, pe baza cărora se poate vota pentru alegerea Președintelui României în noiembrie 2019 sunt: Car…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

30.08.2019

Având în vedere modificările recente ale legislației electorale române, în special prevederile art.II, punctul 3 din Legea 148/2019, Ambasada…

Ghid privind rezidența fiscală a persoanelor fizice

25.04.2019

În cadrul demersurilor de informare a cetățenilor români care se află temporar/permanent în străinătate, Agenția Națională de Administrare Fiscală…