Actualitatea ambasadei

Anunț: Activarea sistemului de servicii consulare online (SIMISC)

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular din MAE, a început implementarea Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni (SIMISC), ca instrument de modernizare și informatizare a serviciilor consulare oferite cetățenilor.

Acest sistem pune la dispoziția solicitanților de servicii consulare portalul electronic www.econsulat.ro, prin intermediul căruia cetățenii pot transmite cereri de servicii consulare online, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul oficiului consular. Cererile vor fi preluate, spre rezolvare, de către oficiul consular corespunzător, ulterior urmând să aibă loc deplasarea la oficiul consular, pentru finalizare.

In prezent, portalul www.econsulat.ro este operațional pentru solicitanții din circumscripțiile consulare aferente Ambasadei României la Ottawa-Secția consulară și celorlalte Consulate Generale ale României în Canada (Montreal, Toronto, Vancouver).

Solicitanții care doresc ca cererile lor să fie preluate de Secția consulară a Ambasadei României din Ottawa, vor trebui să bifeze, la rubrica domiciliu/rezidență, fie Ontario-Ottawa, fie Quebec-Gatineau, după caz. Pentru celelalte regiuni din provinciile Quebec și Ontario, cererile vor fi preluate de Consulatele generale ale România la Montreal și Toronto.

SIMISC reprezintă unul dintre sistemele componente ale unei platforme informatice integrate, E-Cons, lansată sub deviza „Consulatul mai aproape de casa ta”. Alături de SIMISC, în cadrul E-Cons, a fost dezvoltat și Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), care beneficiază de portal propriu de informații consulare, accesibil la adresa www.informatiiconsulare.ro, care pune la dispoziția cetățenilor români informații de natură consulară pentru toată gama de servicii oferite de Consulatele României. 

De la adresa www.informatiiconsulare.ro este totodată posibilă accesarea directă a portalului www.econsulat.ro pentru demararea procedurilor consulare propriu-zise.

 

EXEMPLE VIDEO

1. Cum funcţionează sistemul

2. Exemplu cerere pentru Titlu de călătorie

3. Exemplu cerere pentru Înscriere certificat de naştere

 

Intrarea în vigoare a Legii nr. 1/2017, care elimină cvasitotalitatea taxelor consulare

31.01.2017

La data de 1 februarie 2017 intră în vigoare Legea nr. 1/2017, care, între altele, elimină cvasitotalitatea taxelor aferente serviciilor consulare prestate …

Anunț: Activarea sistemului de servicii consulare online (SIMISC)

07.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular din MAE, a început implementarea Sistemului Informatic pentru Managementul Integrat…

Creația muzicală românească reprezentată în concertul ”Women of Note” - un tribut adus femeilor compozitor europene

10.03.2017

Ambasada României, alături de alte ambasade și centre culturale din statele membre UE și Delegația UE în Canada a marcat Ziua Internațională a Femeii…

Eveniment de marcare a predării, de către România, a Președinției IHRA

08.03.2017

Luni 6 martie 2017, Ambasada României la Ottawa a găzduit un eveniment de marcare a încheierii mandatului României ca Președinte al Alianței…